maanantai 30. huhtikuuta 2018

Vappumunkit uunissa

Mä vihaan munkkien paistamista ja sitä rasvan käryä. Pari viikkoa sitten mua tuli netissä vastaan ohje munkkien paistamisesta uunissa ja pakkohan sitä oli kokeilla. Tehdään siis ihan perinteinen pullataikina, mutta sen sijaan että munkit paistettaisiin upporasvassa, ne pyöritellään rypsiöljyssä ja paistetaan uunissa. Munkeista ei tule tällä tavalla niin meheviä ja rasvaisia kuin uppopaistamalla, mutta meille maistui ainakin todella hyvin!


Tarvitset:

50g tuorehiivaa
5dl maitoa
1 kananmuna
1tl suolaa
1,5dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n.15dl vehnäjauhoja
100g voita tai margariinia

3dl rypsiöljyä
pinnalle hienoa sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Vatkaa sekaan kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vähitellen vehnäjauhoja ja lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota tunti. Kaulitse taikina reilu sentin paksuiseksi levyksi, irroita esimerkiksi lasilla ympyröitä taikinasta. Tee keskelle reikä ja anna kohota vielä puoli tuntia. Pyörittele rypsiöljyssä ja paista uunissa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia uunista riippuen. Sokeroi munkit lämpöisenä.

Kuvasin munkkien valmistuksesta myös videon, näet sen tästä:


Ihanaa vappua! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti