keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Imetyksen lopetus, miten?

Täysimetin Viljamia muutamaa päivää vaille puoli vuotta, jonka jälkeen kiinteät on maistunut hyvin vaihtelevalla menestyksellä Viljamille. Olemme edenneet lapsentahtisesti, ja Viljami on saanut tissiä aina kun on halunnut, eli myös ruokailujen välissä. Muutama viikko sitten tilanne alkoi olla todella hankala, sillä juuri kun meillä oli käynnissä muuttokaaos kotona ja kokoajan oli kiire joka suuntaan, niin Viljami olisi syönyt tissiä kokoajan. Jouduin vain istumaan sohvalla syöttämässä häntä, vaikka oli sata muuta tehtävää tekemättä. Silloin päätin, että nyt tämän on loputtava.

Aloin miettimään mikä olisi meille helpoin ratkaisu, sillä tähän asti Viljami on heräillyt öisin monta kertaa syömään tissiä ja ainoa millä hänet saa takaisin uneen on tissi. Tiedän, että ihan itse olen tämän aiheuttanut, mutta tämä on ollut meille toimiva ratkaisu, kaikki on saanut riittävästi unta. Koska yötissi tuntuu olevan Viljamille tärkeä, koin muuttokiireen keskellä helpommaksi vähentää päivisin imettämistä. Tarkoitus oli pikkuhiljaa jättää yksi kerta päivässä pois, mutta meillä tilanne menikin niin, että kun ensimmäisenä päivänä sanoin maidon olevan nyt loppu, hän ymmärsi ja kävi pari kertaa nyyhkyttämässä rinnalla, mutta sen suurempaa surua siitä ei sitten tullut.


Nyt olemme olleet viikon verran ilman päiväimetystä, ja kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin. Viljami saattaa käydä koittamassa rinnalla saisiko maitoa, mutta jo pelkkä minun katse riittää kertomaan, että illalla vasta. Ensimmäistä kertaa tämän vuoden aikana kun Viljami on syönyt kiinteitä hänelle on oikeasti maistunut ruoka ja lautanen on tyhjentynyt kovalla vauhdilla. Seuraava askel meillä olisikin sitten yöimetysten lopetus ja Viljamin siirtyminen omaan huoneeseen nukkumaan. Nyt muuton myötä Viljami sai siis oman huoneen, mutta toistaiseksi meidän sänky on vielä siellä, sillä hänen uusi juniorisänkynsä on vasta matkalla. Kun sänky saapuu, olisi tarkoitus testata eri huoneissa nukkumista ja sitä, että Teemu käy yöllä lohduttamassa kun Viljami herää. 

Saa nähdä kuinka meidän käy, vinkkejä otetaan vastaan millä voisi helpottaa meidän öitä kun tähän asti tissi on ollut ainoa tapa saada unen päästä kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti