keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Neuvolakuulumisia rv 33

Tänään oli pitkästä aikaa neuvolalääkärille aika, jossa tarkistettiin istukan paikkaa. Rakenneultrassa istukka tuli hieman kohdunsuun reunalle, joten silloin määrättiin kontrolliultra näille viikoille. Istukka oli siirtynyt, ja kaikki näytti muutenkin olevan kunnossa. 

Käynti oli nopea, ei juuri muuta tehty kuin ultrattiin ja katsottiin verenpaineet, niissä ei ollut mitään häikkää. Minulla on tällä hetkellä taas sokeriseuranta käynnissä, ja arvot on pysyneet toistaiseksi hyvinä. Menossa on siis raskausviikko 33, eli loppu häämöttää jo. Jännittävää ajatella, että Viljami syntyi raskausviikolla 38, eli siihen ei olisi enää pitkä aika! 

Neuvolakorttikotelo saatu Miniboon.fi

Viimeiset pari viikkoa olen ollut todella väsynyt. Olen tarvinnut päikkärit joka päivä, eikä asiaa ole helpottanut kello kuudelta heräävä taapero. En tiedä mikä Viljamin kellon käänsi, kun hän muutamana aamuna on herännyt jo kuudelta. Tänään onneksi hän malttoi nukkua jopa seitsemään asti. Liitoskivut on usein iltaisin todella kovia ja ylös nouseminen sattuu. Minulla on myös ollut vaivana kipeä selkä, joka säteilee toiseen jalkaan niin että se meinaa välillä liikkeelle lähtiessä pettää alta. Pienet jumppailut on kuitenkin helpottanut asiaa. Yöt olen saanut nukkua melko rauhassa, kerran tai kaksi täytyy käydä vessassa mutta muuten ei ole ollut ongelmia nukkua. 

Loppurutistus siis käynnissä, seuraava lääkärin aika minulla on kesäkuun alussa, silloin katsotaan vähän vauvan kokoa. Minulla on tunne ettei ole mikään pieni vauva tulossa tällä kertaa..

torstai 2. toukokuuta 2019

Missä mun nyt kuuluisi olla?

Usein vieraillessani kotipaikkakunnallani mulle iskee pieni ahdistus. Ahdistus siitä, kun törmään tuttuihin naamoihin ja mietin että missä mun nyt kuuluisi olla, ja mihin ne muut on elämässään päässyt. Monet ikäiseni ovat yliopistossa tai ammattikorkeassa ja opiskelevat itselleen ammattia ja elävät villiä opiskelijaelämää. Toisista tulee opettajia, toisista lakimiehiä ja sitten olen minä. Minä joka olen kohta kahden lapsen äiti ja pelkän lukion käynyt. Olenko minä nyt se kuuluisa "elämänkoulun käynyt kotiäiti."

Toisaalta mulle on ihan yks hailee mihin ne muut on päässeet, ja mitä kukakin pitää saavutuksena. Toisille tärkeää on korkea koulutus, mulle tärkeää on perhe. Olen aina halunnut lapsia nuorena, se on ollut minun haaveeni joka on toteutunut. Sen lisäksi meillä on kaunis koti, jossa viihdytään todella hyvin. Samalla suunnitellaan kokoajan omakotitalon ostoa vuoden päästä. Meillä on kaksi toimivaa autoa joilla pääsee liikkumaan. Ei ne ole mitään uusimpia ja kalleimpia, mutta ne on juuri meille hyviä. Me ei tarvita mitään materiaa tai koulutusta siihen, että voidaan mennä kohti meidän unelmia. Oikeastaan eletään meidän unelmaa ihan kokoajan, meillä on (minua lukuunottamatta) terve perhe, läheiset voi hyvin ja meiltä ei puutu mitään. En osaa edes haaveilla mistään työstä tai koulutuksesta juuri nyt. Haluan vain nauttia siitä, että saan viettää aikaa lasteni kanssa ja nähdä kun he kasvavat. Olen niin kiitollinen, että minulla on mahdollisuus olla kotona, eikä ole tarvinnut kiirehtiä töihin. 


Olisihan se varmasti jonkun mielestä ollut järkevää ensin opiskella itselle ammatti ja hankkia vakituinen työpaikka, jotta on sitten vakaa talous kun tehdään lapsia, mutta meidän polku meni näin ja hyvä niin. En ole missään vaiheessa katunut sitä, että olin työtön kun tulin raskaaksi, jäin minimi sairauspäivärahalle ja sen jälkeen minimi äitiyspäivärahalle. Olen silti pystynyt hoitamaan osuuteni meidän asumiskustannuksista ja osallistumaan ruokakaupassa käyntiin. 

Kymmenen vuoden päästä meidän lapset on jo pitkällä kouluelämässä, Viljami on esiteini ja minä voin vaikka silloin mennä kouluun jos siltä tuntuu, olen vasta 32 vuotias silloin. Minulla on kyllä hyvin aikaa opiskella ja tehdä töitä. Välillä täytyy muistutella näitä asioita itselleen, kun liian usein miettii että pitäisi äkkiä keksiä jokin ala mitä opiskella, jotta saisi ammatin ja vakituisen työn. Sitten muutaman vuoden päästä kun viimeistään todennäköisesti palaan työelämään, löydän varmasti jotain työtä jos opiskelu siinä kohti ei tunnu hyvältä. Varmaa on kuitenkin se, että jotain aion elämäni aikana opiskella, mutten vielä tiedä mitä. 

Polkuja on niin monta kuin on ihmisiäkin. Jokainen kulkee sen oman reittinsä, ja tekee asiat siinä järjestyksessä kuin itsestä hyvältä tuntuu. Ei siis verrata itseämme toisiin missään elämäntilanteessa, toivottavasti jokainen kulkee polkunsa niin että on onnellinen. <3 

lauantai 27. huhtikuuta 2019

Viimeisen raskauskolmanneksen vaivoja

Viimeistä raskauskolmannesta on elelty jo muutama viikko, ja olo alkaa olla sen mukainen. Alkuraskaus ja oikeastaan lähes koko keskiraskaus meni todella kivuttomasti ja nopeasti. Säästyin pahimmilta raskausoireilta ja olen saanut vain olla ja nauttia olostani. Nyt viime viikkoina kuitenkin olo on alkanut muuttua tukalammaksi.

Viljamin raskaudessa opin tuntemaan miltä tuntuu närästys, ja se on tehnyt taas paluun. Tietyt ruoat alkaa närästämään, ja välillä on päiviä kun ei tee sen takia mieli syödä yhtään mitään, ja se oikeastaan pahentaa vain tilannetta. Aika pientä tämä kuitenkin vielä toistaiseksi on ollut. 


Päivinä jolloin olen ollut paljon liikkeessä, tunnen sen kyllä illalla ja yöllä lonkissa ja häpyliitoksessa. Kun nousee sängystä alkaa järjetön hetkellinen särky. On myös nukuttava tyyny jalkojen välissä, muuten liitoskivut on kovia. Pitkään istuminen aiheuttaa myös jonkin verran kipuja, mutta ne kuuluu tähän vaiheeseen! Viime aikoina olen myös ollut vähän väsyneempi. Olen kyllä osittain laittanut sen piikkiin, että ollaan oltu niin paljon pihalla kun on ollut kaunista ilmaa ja se vie multa ei-raskaanakin aika hyvin voimat.

Pääasiassa kuitenkin olen voinut todella hyvin! Viikot käy vähiin ja valmistelut alkaa olla hyvällä mallilla vauvaa varten. <3

tiistai 16. huhtikuuta 2019

Ruokaboksi - arjen pelastaja?

Ruokaboksi saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Pari viikkoa sitten Taaperotiistaissa päästiin tutustumaan Ruokaboksiin, ja viime viikon maanantaina meille saapuikin ensimmäistä kertaa Muksuboksi kotiin. 

Ruokaboksi on ruoan kotiinkuljetuspalvelu, jossa tulee mukana reseptit ja tarvittavat raaka-aineet. Ruokaboksi tulee kerran viikossa, ja se sisältää ruoat arkipäiville ti-pe. Valittavana on erilaisia ja erikokoisia bokseja. Meille valikoitui Muksuboksi kolmella reseptillä. Saatavilla on myös neljän reseptin boksi isommalle perheelle. Jos tykkäätte kasvisruoasta tai haluatte kokeilla uutta, on tarjolla vegeboksi. Normaaliin arkiruokaan vaihtelua kaipaaville on saatavilla perinteinen ruokaboksi

Meille valikoitui muksuboksi sillä perusteella, että se sisältää ruokia jotka on yleensä lasten mieleen. Meidän boksissa oli ainekset tomaattikeittoon ja lämpimiin leipiin, savulohilaatikkoon ja tillikurkkuihin sekä jauhelihakastikkeeseen rakettispagetilla. Nämä on kaikki sellaisia ruokia mitä meillä on syöty ennenkin, ja tiesin esimerkiksi spagetin olevan Viljamin herkkua. 


Tomaattikeitto valmistettiin säilyketomaateista, ja jännityksellä odotin miltä se maistuu, sillä yleensä teen tomaattikeiton tuoreista tomaateista. Yllättävän herkullista siitä tuli näinkin, ja aikaa ei mennyt kovinkaan kauaa. Aineksista tuli iso kattilallinen keittoa, joten sitä syötiin useampana päivänä.  Kylkeen tein ohjeen mukaan lämpöiset tomaattileivät, joihin lisäsin hieman aiolia pohjalle, muuten leivät olisi olleet ehkä minun makuun hieman kuivia. Lohilaatikkoa tuli niin ikään iso määrä, joten siitä riitti meille useammalle aterialle. Laatikko oli melko sitruunaista, jättäisin itse seuraavalla kerralla sitruunan vähän vähemmälle. Sen valmistus oli helppoa ja nopeaa, ja meillä yleensä onkin kerran viikossa jokin laatikkoruoka, kun sen valmistus on niin vaivatonta. Spagetti ja jauhelihakastike on meidän perheessä suosittu ruoka, ja oli kiva testata välillä uutta reseptiä. Teen yleensä jauhelihakastikkeen esimerkiksi tomaattimurskaan, mutta tällä kertaa tomaatti jätettiin vähemmälle, ja sekaan laitettiin porkkanaa, mikä oli kivaa vaihtelua meidän normaaliin reseptiin. Söimme tätäkin ruokaa useammalla aterialla. 


Kolmen ruokalajin boksi riitti meille oikein hyvin arkiviikolle niin, että saimme siitä joka päivälle sekä lounaan että päivällisen. Teemu ei ihan joka päivä ehtinyt kotona syömään ruokaa ja Viljamin annokset on melko pieniä. 

Nyt tietysti mietitte, että mitä tämä kaikki maksaa ja kuka tästä oikeasti hyötyy? Täältä löydät kaikkien boksien hinnat ja seuraavan viikon ruokalistat. Muksuboksista on saatavilla vain yhtä kokoa, mutta voit valita joko kolme tai neljä reseptiä. Kolmella reseptillä hinta on 74e ja neljällä reseptillä 89e. Minun mielestäni ruokaboksi on hyvä sellaisille perheille, jotka ovat esimerkiksi arjessa kiireisiä, eikä ruoan suunnittelulle ja isoille kauppareissuille ole aikaa. Silloin voi olla oikeasti tarve sille, että joku tuo maanantaina kotiovelle laatikollisen ruoka-aineita ja reseptit joiden mukaan valmistaa ruoka. 

Oli kiva kokeilla ruokaboksia, mutta luulen että ainakaan tällä hetkellä meillä ei ole tällaiselle palvelulle tarvetta, eikä lompakon nyörit anna niin paljoa periksi, että voisimme tehdä kestotilauksen.

sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Vain äiti kelpaa öisin

Viljami on ollut viime aikoina suht hyvä nukkuja. Ehdittiin jo vähän tottumaan siihen, että hän nukkui omassa sängyssä ja heräsi enintään kolme kertaa, mutta nukahti aina pian uudelleen. Nyt olemme ottaneet  vähän takapakkia, sillä edeltävät kaksi viikkoa on ollut aika levotonta öiden osalta. 

Alusta asti minä olen ollut se, joka herää Viljamin kanssa ja nukuttaa hänet. Johtuu siis ihan täysin siitä, kun imetin niin pitkään häntä myös öisin, eikä Teemu siinä tilanteessa mitään pystynyt tekemään. Vaikken ole enää hetkeen imettänyt, silti meille on jäänyt se rutiini, että minä nousen yöllä ja käyn nukuttamassa Viljamin uudelleen. Mun on ehkä helpompi herätä öisin, koska nukahdan niin helposti takaisin. Teemu taas nukkuu niin sikeetä unta, että hän tuskin edes herää Viljamin itkuun. 


Olemme välillä koittaneet, että Teemu kävisi yöllä nukuttamassa Viljamia, mutta nyt viimeiset kaksi viikkoa Viljami on huutanut täyttä kurkkua, että "ÄITI TULE TÄNNE" ja että isi ei saa tulla hänen tykö. Mikään ei ole auttanut, Teemu on yrittänyt silitellä, mennä viereen, ottaa syliin, mutta mikään ei auta. Viljami jatkaa huutoaan niin kauan, että minä menen hänen viereen ja nukahtaa sitten hyvinkin nopeasti. 

Onko muilla kokemusta vastaavasta, eli että lapsi on tottunut toisen vanhemman läsnäoloon öisin, eikä kelpuuta toista ollenkaan. Onko tästä mitään keinoa päästä eroon, vai onko meidän nyt vain tyydyttävä tähän tilanteeseen. Eikä tässä siis muuten olisi mitään ongelmaa, mutta kesällä kun vauva syntyy, niin en välttämättä aina itse pääse Viljamin viereen, kun täytyy syöttää vauvaa. Vinkkejä?

maanantai 8. huhtikuuta 2019

Kaksi päivää videolla

Kuvattiin pitkästä aikaa viime viikolla videoo, ja innostuttiin niin että siitä tulikin kahden päivän mittainen. Alla linkki videoon. Ihanaa viikon alkua! <3keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Poimi nämä vinkit arkeesi Taaperotiistai -tapahtumasta + alekoodi

Kaupallinen yhteistyö Kids Factoryn kanssa

Päästiin Viljamin kanssa vierailemaan jo kolmatta kertaa Taaperotiistai nimisessä tapahtumassa, joka kiertää ympäri suomen kauppakeskuksia. Meidät oli kutsuttu Tampereelle Kauppakeskus Ratinaan, jossa Taaperotiistai-kiertue oli 2.4. Taaperotiistai on vaunukansan oma tapahtuma, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin brändeihin ja samalla lapset pääsevät touhuilemaan kivoilla pisteillä. 

Valio Onni puurot on näppärissä purkeissa, ne on helppo ottaa mukaan kassiin. Ne on tehty tuoreesta kotimaisesta maidosta ja ne säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä. Viljami pääsi maistamaan persikan sekä puolukan makuista puuroa ja tykkäsi kovasti. Kesää ajatellen nämä voisi olla hyviä kisaeväitä vielä näinkin isolle lapselle!

Minisun on mukana kiertueella, ja heidän pisteellä pääsimme maistelemaan kolmea erilaista vitamiinia, pehmofanttia, jossa on Kalsium+D, pehmonalle monivitamiinia sekä D-vitamiini pehmokonnaa. Koostumus on pehmeä, kuin nallekarkissa ja Viljaminkin oli helppo pureskella näitä. Mausta kertoo varmaan se, että Viljami halusi väkisin maistaa kaikkia kolmea, vaikka kielsin, eli ilmeisesti oli hyviä! Minäkin maistoin monivitamiinia, ja täytyy myöntää, että en olisi uskonut sitä vitamiinivalmisteeksi.

taaperotiistai

taaperotiistai

Pääsimme tutustumaan myös Touhula-päiväkoteihin. Meille päiväkotijutut ei ole tällä hetkellä kovin ajankohtainen aihe, mutta silti on mielenkiintoista pysyä perillä mitä sillä suunnalla tapahtuu, koska jonain päivänä edessä on päiväkodin aloitus. Touhula-päiväkodit lupaa, että siellä liikutaan vähintään kaksi tuntia päivässä, kokoonnutaan kuukausittain vanhempainkahveille, retkeillään vastuullisesti lähiympäristössä viikoittain ja tutustutaan kirjallisuuteen päivittäin. Kuulostaa minun mielestäni aika kivalta! Touhulan pisteellä pääsi osallistumaan HopLop-lahjakortin arvontaan, ja lapsille oli temppurata.

NANA-ruokatutti oli minulle aivan uusi tuttavuus, en ollut kuullut siitä aikaisemmin. Nanatutti on siis ruokatutti, joka soveltuu useimpiin kierteellisiin juomapurkkeihin, kuten esimerkiksi yllä mainittuihin Onni puuroihin. Se on suunniteltu ja valmistettu suomessa ja käyttövalmis, eli steriloitu valmiiksi. Kuulosti todella näppärältä, ja luulenpa että sitten tämän syntyvän vauvan kanssa otetaan tällainen ruokatutti testattavaksi! Koodilla TAAPEROTIISTAI saat 20% alennusta Nanatutin verkkokaupasta. Koodi voimassa 30.4.2019 asti. 

Novelle lasten vesi oli meille jo entuudestaan tuttu, olen joskus ostanut Viljamille tällaisen juoman. Makuja on saatavilla kaksi: päärynä ja jäätelökesä, eli mansikka-vanilja. Nämä ovat hiilihapottomia, eikä sisällä lainkaan makeutusta. Pullot on näppärän kokoisia pieneen käteen ja sporttikorkki helppo käyttää. Meillä on itseasiassa tälläkin hetkellä Viljamilla yksi tällainen pullo vesipullona, koska se on niin näppärän kokoinen ja helppokäyttöinen.

Oletteko kuulleet Ruokaboksista? Jo edellisellä Taaperotiistai-kiertueella pääsin vähän tutustumaan Ruokaboksin ideologiaan, mutta se ei kuitenkaan päätynyt meillä kokeiluun asti, sillä minulla on ihan hyvin aikaa käydä ruokakaupassa ja suunnitella ateriat. Jos olisimme kiireisiä, niin silloin Ruokaboksi tulisi todella tarpeeseen. Se nimittäin tuodaan kotiovelle, ja siinä on raaka-aineet resepteineen viikon ruokiin. Valittavana on kolme erilaista boksia: original, muksuboksi ja vegeboksi. Kuulette tästä lisää vielä myöhemmin!

taaperotiistai

taaperotiistai

taaperotiistai

taaperotiistai

Taaperotiistai oli jälleen kerran ihan huippu! Löytyikö tästä jotain uusia vinkkejä teidän arkeen? Käy tykkäämässä Taaperotiistain Facebook-sivusta, sieltä näet myös kiertueaikataulun ja muun infon! 

taaperotiistai

taaperotiistai